בדיקת MRI (דימות תהודה מגנטית) היא בדיקה לא פולשנית, הנחשבת לבדיקה המתקדמת ביותר ברפואה המודרנית. תרומתה של הבדיקה כה משמעותית לרפואה, שהמדענים שפיתחו אותה (פיטר מנספילד ופול לוטרבור) אף זכו בפרס נובל לרפואה בשנת 2003. כיוון שהיא לא כוללת קרינה, הבדיקה נחשבת לבטוחה במיוחד.
הבדיקה סורקת איברים פנימיים באמצעות גלי רדיו ושדה מגנטי רב-עוצמה. בדיקת MRI מספקת תמונה תלת-ממדית, חדה וברורה של האיברים הפנימיים, המאפשרת אבחון מצבים רפואיים שאינם ניתנים לזיהוי באמצעי דימות אחרים.
בדיקה הדוגמת את רקמת המוח, לרבות בלוטת יותרת המוח ועצבי הגולגולת (כולל עצבי הראייה והשמיעה). היא מאפשרת לאבחן מצבים שונים ורבים, ביניהם גידולים, דימום מוחי, מומים מולדים, סיבה לאפילפסיה, מחלות מטבוליות, הפרעות הורמונליות, מחלות של מערכת העצבים המרכזית ואירוע מוחי.
בדיקה הדוגמת את הרקמות הרכות בצוואר, ומשמשת לאבחון מגוון רחב של מצבים רפואיים, לרבות: חבלות, מומים מולדים, גושים וגידולים. חשוב לציין כי יעילותה של הבדיקה גבוהה במיוחד בכל הנוגע לגידולי צוואר, והיא תורמת לבירור מידת התפשטותם של גידולים באזור, ומידת מעורבותם של איברים נוספים. כמו כן, בדיקה זו מסייעת לבחירת הטיפול בגידולי צוואר ולתכנון פעולות פולשניות במידת הצורך.
בדיקת דימות המאפשרת להדגים ברמת דיוק גבוהה את כלי הדם במוח ובצוואר, לרבות ורידים ועורקים. בדיקה זו יעילה במיוחד לזיהוי מצבים שונים בכלי הדם במוח, כולל מפרצת מוחית, טרשת עורקי הצוואר, וסקוליטיס (דלקת בכלי הדם), עיוות מבני בוורידי או עורקי המוח, וכן כחלק מתכנון פעולות פולשניות במוח ובצוואר, להפחתת הסיכון לפגיעה בכלי דם חיוניים במהלכן. לרוב, הפעולה נעשית בעזרת הזרקת חומר ניגוד לגוף, אך היא לא פולשנית ולא כואבת.
בדיקה הנעשית בעיקר כאשר ישנו חשד למחלה ניוונית, אך יכולה להתבצע גם כאשר קיים חשד לגידול או זיהום בעמוד השדרה. כמו כן, היא נעשית גם במקרים שבדיקות דימות קודמות לא מצאו את המקור לבעיה באזור. בדיקה זו מאפשרת בין היתר לזהות מחלות נוירולוגיות, דלקות, פריצות דיסק, מומים מולדים, בעיות בעורקי עמוד השדרה, וכן לצורך תכנון פעולות כירורגיות באזור זה.
בדיקה המדגימה את העצמות, השרירים, המפרקים, הסחוסים והגידים. היא מאפשרת לאבחן מצבים רפואיים שלא ניתן לאבחן באמצעות בדיקות דימות אחרות, כמו רנטגן ו-CT. יעילה למצבים קליניים שונים, לרבות מחלות מפרקים, חבלות, פציעות ספורט, שינויים ניווניים, זיהומים, גידולים, דימום ברקמות ועוד.